Rok szkolny 2017/2018

Jadłospis

 

 

Szanowni rodzice i opiekunowie.

Zgodnie z wymogami zarządzenia UE nr 1169/2011 które weszło w życie w grudniu 2014 r., informujemy,

że serwowane w tutejszej stołówce szkolnej dania obiadowe, mogą zawierać w swym składzie

składniki uznane za alergeny.

 Szczegółowe informacje na temat tych produktów spożywczych znajdziesz na plakacie

który możesz pobrać ze strony Szkoły lub tu:

 http://www.unileverfoodsolutions.pl/rozwiazania/twoje-menu/alergeny_1/plakat

Informujemy, że obowiązkiem opiekuna prawnego dziecka korzystającego ze stołówki

jest informowanie obsługi o alergiach pokarmowych dziecka korzystającego ze stołówki. 

 

 

 

Od 11-12–2017   do 15-12-2017

 

 

 Poniedziałek

 

Kapuśniak z kiszonej kapusty.

Kluski z mięsem.

Surówka .

Kompot .

 Wtorek

 

Zupa pieczarkowa krem z grzankami.

Indyk w sosie własnym .

Ziemniaki .

Sałatka z brokułów i pomidorów .

Napój miętowo-cytrynowy z miodem .

 

 Środa

 

Zupa z fasoli szparagowej .

Gulasz z podrobów .

Ziemniaki .

Surówka z kiszonej kapusty.

Kompot .

 

 

Czwartek

 

Bigos  .

Pieczywo.

Herbata z miodem.

Deser  .

 

 Piątek

Zupa krupnik.

Kotlet mielony z ryby.

Ziemniaki .

Surówka z mieszanej kapusty.

Napój miętowo-cytrynowy z miodem

 

 

SKŁADNIKI UŻYTE DO PRZYGOTOWANIA POTRAW MOGĄ POWODOWAĆ REAKCJE ALERGICZNE